Energieadvies MKB

Wilt u als MKB-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? Dan is er een interessante nieuwe subsidie: de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Met deze subsidie worden 80% van uw advieskosten (maximaal € 2.500,- excl. BTW) vergoed! Het energieadvies geeft u inzicht in de verduurzamingsopties voor uw gebouw(en). De regeling is op 1 oktober geopend en loopt tot en met 30 september 2022. Er zit € 28,2 miljoen in de pot. 

Voor het MKB hebben we een gerichte en efficiënte aanpak uitgewerkt. We beginnen met een intakegesprek op basis van onze unieke BENCHMARK ENERGIELABELS©. We weten al heel veel, dus u begint niet vanaf ‘nul’. Tijdens het intakegesprek nemen we gelijk de aanvraag van de subsidie met u door.

BENCHMARK ENERGIELABELS©

Nog niet elk gebouw heeft een energielabel. Daar waar het ontbreekt hebben we van elk gebouw in Nederland een inschatting gemaakt op basis van landelijke gebouwendata. Dus ook van uw gebouw(en)! 


Check uw pand

Stap voor stap aanpak

We werken stap voor stap, zodat u kunt ‘meegroeien’ met het advies en de eventuele uitvoering van maatregelen. We doen het werk vooral samen met u:

  1. Intake gesprek op basis van de benchmark (Coronaproof, via video)
  2. Maatwerkadvies met gebouwopname (opties, maatregelen, techniek, subsidies, etc. worden in beeld gebracht)
  3. Uitwerken concrete maatregelen, samen met uw installateur of bouwbedrijf 
  4. Het begeleiden van de uitvoering (indien wenselijk)  

Video adviesgesprek

Tijdens het videogesprek wordt met u de staat van het pand doorgenomen en tegelijkertijd worden de verduurzamingsopties op een rij gezet. Het begint met een korte kennismaking en het bepalen van ambities. Tijdens het gesprek worden ook subsidies en fiscale mogelijkheden besproken.

Vervolgafspraken en monitoring

Van het gesprek wordt een verslag gemaakt, zodat u weet waar u aan toe bent. Vervolgens wordt samen met u het vervolgtraject in een verduurzamingsplan uitgewerkt. Desgewenst begeleiden we de uitvoering en monitoren we continu de behaalde resultaten.


Meer informatie ontvangen?